naar de homepage
Algemene Periodieke Keuring van Stem en Spraak Individuele stem- spraak- en communicatietraining Korte Effectieve Individuele training Coaching en supervisie (I en II) Samenwerking binnen bestaande programma's Zelf leren en doen: Cursus Stemtrainer
werkwijze de stem artikelen initiatiefnemer werkplaats links contact
 
StemCoach

 
 

Welkom op de informatiepagina van Alex Boon - Stemcoach

Rond Je Stem
Initiatiefnemer Alex Boon van Rond Je Stem is logopedist / stemdocent en gebruikt ook de term stemcoach* of, met name als de voertaal binnen zijn werk Engels is, voicecoach of voiceteacher.

Het doel van het werk ligt echter altijd in het product - of dat nu professioneel spreken, acteren, presenteren of zingen is.

Alex richt zich binnen zijn eigen onderneming met name op fysieke technieken en elementen in het werk met stem, spraak, presentatie en communicatie. Hij doceert de door hem gebruikte technieken in individuele coachingstrajecten en voorheen in postHBO cursussen in Utrecht en Groningen.

Coaching trajecten of trainingen met de stem bij Rond Je Stem maken altijd onderdeel uit van het werken aan persoonlijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling. De aard van het werk en de uitkomst ervan, hangt dus nauw samen met de levensfase, ervaring, persoonlijkheid, werkomgeving en het werkdoel van de cliënt.

Samenwerken met Alex Boon? Ga naar de pagina SAMEN-WERK
Bekijk de mogelijkheden stem- en spraaktraining hier:
STEMTRAINING
Bekijk de mogelijkheden voor coaching of individuele begeleiding hier:
COACHING

*Status van de titel stemcoach
De titel “stemcoach” (ook wel: Voice Coach Vocal Coach, Stemdocent, Stempedagoog en Stemtrainer) kent tot op heden geen officiële status; iedere beroepsbeoefenaar die de term wil gebruiken voor zijn of haar werk, kan zich vrijelijk stemcoach noemen.

Het ‘beroep’ stemcoach wordt dan ook op vele manieren geïnterpreteerd en gepraktiseerd.

Dat iedereen zich stemcoach kan noemen, is op zich niet verwonderlijk in een tijd waar de term 'coach' al lang niet meer exclusief is voorbehouden aan de sportwereld (voetbalcoach, tenniscoach, basketbalcoach). De term "trainer" is hetzelfde lot beschoren en verwijst niet meer rechtstreeks naar het oefenen van sportvaardigheden. Na de tennis-, roei-, hardloop- en honkbal trainingen ontstonden ook communicatie-, sociale vaardigheids-, luister- en loopbaantrainingen. De termen trainen en coachen kunnen dus in combinatie met de meest uiteenlopende vaardigheden voorkomen.

Betekenis en inhoud
De term 'stemcoach', 'voicecoach' of 'vocal coach' lijkt vooral te zijn voorbehouden aan of gebruikt te worden door zangers, zangdocenten en zangpedagogen.' Stemcoaching vindt plaats binnen het gehele palet van zangstijlen, van pop tot opera. Doel en methodiek van het werk lopen sterk uiteen; het werk kan variëren van individuele zangles tot het verzorgen van bedrijfsuitjes of deel uitmaken van bedrijfstrainingen. In de laatste gevallen wordt het middel 'zang' gebruikt om de deelnemers op een andere manier met elkaar in contact te brengen, te laten samenwerken of over persoonlijke grenzen heen te helpen. Het plezier dat (samen) zingen verschaft, is daarbij een belangrijke factor.

Voor informatie over de term Stemcoach bij (beroeps)Sprekers: Lees de pagina 'STEMDOCENT'

 

- Homepage -

Informatie:

0031(0)70-3060840

Mailen kan natuurlijk ook:

info at alexboon.nl

 

Rond Je Stem is een initiatief van Alex Boon - logopedist, stemdocent, stemtherapeut
Rond Je Stem is an initiative of Alex Boon - Speech Pathologist, Voice Teacher, Voice Therapist

 
Inhoud van deze website:
Copyright © 2006 Rond Je Stem, behalve waar anders aangegeven. Alle rechten voorbehouden.
Reproductie van (een deel van) deze site anders dan voor persoonlijk gebruik is strikt verboden zonder toestemming van de eigenaar.
 
Huisstijl: Copyright © 2005 Mommersteeg Vormgeving Velp
Ontwerp: Copyright © CR Creations web design
 
Voor het laatst bijgewerkt op: 01-06-2012
Huidige datum:

Problemen met het bekijken van deze site?
Mail a.u.b. de webmaster

 terug naar boven